Nazad

/

Vesti

Događajima bogat mesec jun.

Vesti

Poslednjih 30 dana smo se bavili procedurama ugovaranja i prenosom znanja našim korisnicima - projektnim partnerima: organizovali smo onlajn, hibridne i direktne susrete sa projektnim partnerima na implementacionim radionicama i seminarima za Vodeće partnere, kako u Mađarskoj tako i u Srbiji. U ovom članku donosimo više informacija o događajima u mesecu junu.

Kao što većina partnera na projektma zna, čitavo proleće je na našem Programu bilo uglavnom posvećeno procedurama ugovaranja. 56 projekata 1. Javnog poziva ušlo je u ovu fazu životnog ciklusa svojih projekta i sada su spremni za najinteresantniju i najkreativniju fazu - za implementaciju. Stoga, počev od 30. maja 2024. godine i prvim onlajn implementacionim radionicama kontrolnih tela u Mađarskoj, nastavljajući sa seminarima za Vodeće partnere u Subotici i Segedinu 10. i 11. juna, te konačno završavajući ciklus transfera znanja kroz implementacione radionice Kontrolnog tela (bivši FLC) iz Srbije 27. juna u Novom Sadu, potrudili smo se da sve zainteresovane članove projektnih timova upoznamo sa pravilima implementacije. Do detalja.

Radionice su sadržale dugu listu tema, uključujući prihvatljivost troškova, procedure javnih nabavki, izveštavanje, komunikacije, oglašavanje projekata i još mnogo toga. Kompletna lista prezentacija, video snimaka i pitanja i odgovora dostupna je u odeljku za preuzimanje na našoj internet stranici.
(Za lakšu navigaciju možete da izaberete „Implementacioni seminari / radionice“ iz padajućeg menija)

Onima čiji su projekti već započeti, želimo zaista lepe i uspešne letnje aktivnosti. Ne ustručavajte se da nas kontaktirate da bismo razjasnili bilo koji nedostajući detalj, bilo koju nedoumicu. Kolege iz ZS, bilo vaš posvećeni program menadžer ili njegov zamenik, kao i naše kolege u Anteni ZS u Subotici, ostaju vam na raspolaganju. Za komunikacijske izazove i pitanja kontaktirajte menadžera za komunikacije Programa.

Srećno!